Social

#atentionare meteo #cod galben #viscol #vremea #starea vremii #vant puternic #meteo #cod portocaliu

Cod portocaliu de viscol si cod galben de vant puternic in toata tara

Meteorologii au emis in aceasta dimineata un cod galben de vant puternic pentru toata tara. Totodata, acestia au anuntat cod portocaliu de viscol, in mai multe zone montane.

Potrivit ANM codul portocaliu de viscol pana vineri la ora 14:00. In zona de munte a judetelor Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures si Caras-Severin se vor semnala, la peste 1700 m altitudine, intensificari ale vantului care la rafala vor depasi 90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand reducerea vizibilitatii sub 50 m, precizeaza ANM. in judetele Neamt si Suceava este valabila o atentionare de viscol.

Incepand din aceasta dimineata a intrat in vigoare un cod galben, fiind anuntate intensificari ale vantului in vest, sud si est, ninsori insemnate cantitativ si viscolite in zonele de munte, nordul si centrul tarii. Atentionarea este valabila pana sambata la ora 2:00.

"In intervalul mentionat, vor fi perioade de timp in care vantul va avea intensificari in Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia, iar in seara zilei de vineri, 2 decembrie si in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata (2/3 decembrie), mai ales in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei. Rafalele vor depasi 55-65 km/h si pe arii restranse 70-75 km/h. Local, in aceste regiuni se vor semnala precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului. in nordul si centrul tarii, dar mai ales in zonele de munte va continua sa ninga insemnat cantitativ, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada. indeosebi in zona inalta a Carpatii Meridionali, vantul va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m", transmite ANM.

In seara zilei de vineri, 2 decembrie si in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata (2/3 decembrie), mai ales in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei vantul va avea intensificari. Rafalele vor depasi 55-65 km/h si pe arii restranse 70-75 km/h. Local, in aceste regiuni se vor semnala precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului, anunta ANM.

In nordul si centrul tarii, dar mai ales in zonele de munte va continua sa ninga insemnat cantitativ, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada. Vantul va sufla cu putere, depasind 90-100 km/h.

Sursa foto: telegrafonline.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea