Social

#cod galben de caldura # cod portocaliu de canicula #prognoza meteo #vremea #canicula

Cod portocaliu de canicula, dar si furtuni! Ce anunta meteorologii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi, o avertizare cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat valabila astazi pentru Capitala si sapte judete din sudul tarii, precum si o atentionare de instabilitate atmosferica accentuata, valabila pentru joi si vineri.

 

Potrivit meteorologilor, in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, se vor atinge joi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar izolat se vor inregistra valori in jurul a 40 de grade si, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

In plus, a fost emis un cod galben de caldura pentru Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei, precum si in partea continentala a Dobrogei, unde temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In dupa-amiaza zilei de joi, precum si in noaptea de joi spre vineri, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, cu precadere in centrul si nord-estul tarii, precum si in zonele de deal si de munte, iar in cursul zilei de vineri, 31 iulie, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar indeosebi pe cele sudice, estice si centrale. Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie.

Ploile vor avea si caracter torential, astfel incat, pe arii restranse, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp, iar izolat, mai ales in Carpatii Orientali si Meridionali, peste 30-35 l/mp. Vor fi conditii de grindina.

Mai multe informatii depre vreme gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea