Social

#cod galben de vreme rea #cod galben #vreme rea

COD GALBEN de ploi torentiale, grindina si vijelii! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de vreme rea valabila in urmatorul interva, pentru o mare parte din tara. Se vor inregistra ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, grindina si descarcari electrice.

In intervalul 12 mai, ora 16:00 – 14 mai, ora 21:00 sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica in aproape toata tara.

„In intervalul mentionat vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata, la inceput in sud-vestul si vestul tarii, apoi si in celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, izolat, grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si, pe arii restranse, 25...30 l/mp.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 12 mai, ora 16:00 – 13 mai, ora 10:00 sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata in vestul si sud-vestul tarii.

“In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, precum si in sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, vijelii, grindina si averse ce vor avea caracter torential. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In Bucuresti instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, astfel incat, indeosebi in cursul noptilor de miercuri spre joi (12/13 mai) si joi spre vineri (13/14 mai) vor fi perioade in care se vor semnala averse si descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor putea depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in timpul ploilor, dar si pe parcursul zilei de vineri (14 mai), cu viteze la rafala de 40...55 km/h. Temperaturile minime vor fi de 10...12 grade, iar cele maxime de 22...25 de grade, anunta ANM.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea