Social

# clor #piele #tratament piele #infrumusetare piele

Clorul, un tratament-minune pentru frumusetea pielii

Daca pana nu de mult se credea ca una dintre substantele care afecteaza cel mai rau pielea este clorul, oamenii de stiinta americani au demontat de curand acest mit si au demonstrat ca acesta este, dimpotriva, unul dintre tratamentele care fac minuni pentru frumusetea pielii.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford au constatat ca o solutie de 0,005% clor diluat in apa reduce vizibil inflamatiile cutanate si incetineste procesul de imbatranire a pielii. De asemenea, pe langa beneficiile pe care le are in cosmetica, clorul este foarte bun si pentru arsurile survenite in urma tratamentului pentru cancer.

In cadrul studiului, cercetatorul Thomas Leung a demonstrat ca, in contact cu clorul, sunt paralizate genele a caror activitate este reglata de proteina NF-κB, care are un rol important in cazul inflamatiilor. Rezultatele sunt promitatoare, mai ales pentru persoanele bolnave de cancer, deoarece acestea vor putea urma tratamentul cu clor, pentru a scapa rapid de ranile provocate de arsuri.

Sursa foto: ro.all.biz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea