Social

#scoala #copii #educatie #rechizite #an scolar #programa #clasa pregatitoare

Clasa pregatitoare 2013: Se revine la vechea metodologie de inscriere

Incepand cu martie 2013 Ministerul Educatiei revine la vechea metodologie de inscriere in clasa pregatitoare, a declarat pentru „Hotnews“ Stelain Fedorca, secretar de stat pentru invatamantul universitar.

In urma acestei modificari, vor disparea cele patru etape care dadeau batai de cap parintilor. Totodata, nu vor mai exista criteriile de departajare, potrivit carora au prioritate copiii care detin certificate medicale de incadrare in grad de handicap, orfanii si cei care provin din familii monoparentale.

Din 2013, fiecare scoala va avea propriul regulament de inscriere pe care este obligata sa-l afiseze intr-un loc vizibil.

"Clasa pregatitoare ramane in invatamantul primar, dar locatia poate sa difere in functie de spatiu. In prezent are loc evaluarea celor care predau la clasa pregatitoare si a inceput si realizarea studiului de impact privind clasa pregatitoare, astfel ca in ianuarie - februarie vom avea toate datele si va fi publicata metodologia‟, a mai spus Stelian Fedorca.

Sursa foto: cronicadeiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea