Social

Cipru, o tara mica, dar plina de peisaje impresionante

Cipru este o insula plina de farmec atat pentru turistii fideli cat si pentru cei care sunt pentru prima data in aceasta locatie. Aceasta este o destinatie care ofera sansa unei vacante de vis, insorita si mangaiata de briza, irezistibila si marcata de contraste surprinzatoare.

Este o tara placuta prin climatul prietenos, peisajele imbratisate de mare, bucataria traditionala, preturile scazute si comunicarea excelenta. Peisajul este completat de localnicii  ciprioti, despre care se spune ca sunt un popor in care se imbina influente si caracteristici romane, bizantine, elene si britanice. Mandrii de traditiile si personalitatea lor, cipriotii nu se dau in laturi sa va invite in casele lor, sa va serveasca adesea cu specialitati locale delicioase, si veti fi cu siguranta surprinsi de ritmul alert in care se desfasoara viata lor.

In multe zone din Cipru veti gasi un stil de viata care s-a schimbat prea putin de secole, pastrand o atmosfera aproape patriarhala, placerile simple imbinandu-se cu o viata modesta si calma . Si oriunde ati ajunge veti fi inconjurati de florile, fructele si privelistile Mediteranei.

Dar, in afara asezarilor traditionale, insula ofera turistilor toate facilitatile moderne, de la hoteluri si restaurante elegante la terenuri de golf , zone unde puteti pescui, inota, puteti face o plimbare cu barca sau cu yachtul. Chiar daca in Cipru se vorbeste mai ales greceste, engleza are deja statutul de a doua limba, fie si neoficiala, singura exceptie fiind unele sate mai retrase.

Continuarea in Curierul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea