Social

#ciocolata #casnicie #salvare casnicie #mituire partener

Ciocolata iti salveaza casnicia. Iata cum il poti duce cu zaharelul la propriu!

Americanii au descoperit legatura dintre lipsa de zaharuri din sange si nivelul ridicat de agresivitate, scrie Mediafax, care citeaza un articol din revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Potrivit unui studiu recent, simpla senzatie de foame, care rezulta dintr-un nivel scazut de glucoza, poate fi un factor de tensiune in cupluri, ce duce la certuri si uneori chiar la violenta. Studiul a fost efectuat timp de trei saptamani pe 107 cupluri casatorite. Cercetatorii au constatat ca simpla masurare a glicemiei la sfarsitul zilei putea prezice gradul de furie resimtit de participanti fata de partenerii de cuplu.

Astfel, pentru a demonstra nivelul furiei, cercetatorii au oferit fiecarui participant o papusa voodoo, care il reprezenta pe partenerul de cuplu si 51 de ace cu gamalie. Seara, fiecare dintre soti a infipt un numar de ace in papusa, in functie de cat erau de nervosi si de suparati pe partener. Tot atunci, sotii trebuiau sa isi masoare si glicemia. Comparand rezultatele s-a constatat ca, daca glicemia era scazuta si numarul de ace era mai mare, si invers. Un nivel ridicat de glucoza in sange corespundea cu un numar mult mai mic de ace infipte in papusa voodoo.

Sursa foto: africaresearchonline.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea