Social

#conflict #politie #christian ciocan

Ciocan: "Le recomand oamenilor sa nu intervina in conflictele din strada"

Politia recomanda romanilor sa nu intervina in conflictele din strada, deoarece risca sa devina victime.

Bucuresteanul care a incercat sa-l opreasca pe fiul fostului Ministru Sorina Placinta sa nu-si mai loveasca prietena a fost atacat de agresor cu masina. Omul a scapat doar cu ofractura.

Christian Ciocan , purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, spune ca cea mai buna reactie in cazul conflictelor din strada este anuntarea incidentului la numarul de urgenta 112: "Le recomand oamenilor sa nu intervina in conflictele din strada".

"In primul rand este foarte riscant. Pot oricand sa devina ei insisi victime. Conflictul initial poate fi extins daca este vorba despre o incaierare intre bande sau gasti de cartier. Nici nu mai suntem inainte de 1989, cand din simt civic orice cetatean trebuia sa intervina.

Astazi, in 2010, suntem stat european si este dreptul Politiei, dar si obligatia acesteia sa o faca. Cei care asista la cazuri de agresiune in strada trebuie sa anunte de indata la 112. Exista apoi un alt risc, cel al comiterii unei infractiuni . Cei care intervin pot la randul lor sa devina subiect de cercetare, daca in cazul interventiei lor incalca legea", a explicat Ciocan, citat de Gandul.info.

Purtatorul de cuvant al Politiei recunoaste ca a intervenit in repetate randuri in conflictele de strada, insa doar in conditia de politist, chiar in absenta uniformei.

"Am intervenit si eu in cateva randuri in cazul unor infractiuni care aveau loc in strada, desi nu eram in uniforma . Am prins hoti, talhari, uneori m-am ales cu hainele sfasiate, dar de fiecare data am actionat pentru ca sunt politist si era obligatia mea sa o fac", a mai spus Ciocan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea