Social

#romani morti in italia # Amatrice Italia #victime italia #cutremur italia #italia

Cine sunt romanii care au murit in Italia, in urma cutremurului devastator

Cutremurul din Italia soldat cu peste 260 de morti, a facut victime si printre romani! Sase cetateni romani au murit, cinci se afla in spital si alti 18 sunt in continuare dati disparuti.

Paula Hultoana

Identitatea inca uneia dintre victime a fost precizata: este vorba despre Steluta Novac din Zorleni, judetul Vaslui. Potrivit primarului comunei Zorleni, Paula Hultoana, familia femeii a primit vestea joi seara. Familia este in legatura cu reprezentantii autoritatilor si asteapta informatii cu privire la repatrierea trupului neinsufletit. Ziarul local vremeanoua.ro afirma ca trupul femeii a fost gasit printre ruine, cu buletinul in mana, ceea ce a permis identificarea ei.

Maricica Iosub

Una dintre victime este Maricica Iosub, o romanca din botosani, stabilita in Amatrice. Maricica avea 35 de ani si lucra intr-un restaurant. Sora acesteia a sperat pana in ultima clipa ca Maricica va fi gasita teafara.

Din pacate insa, Maricica a fost identificata printre cei cinci morti. Sora acesteia, Iuliana Iosub, trece prin momente de groaza! "Nu imi vine sa cred de ce Dumnezeu mi te-a luat si pe tine, si mama, acum tu. Te iubesc mult si vei ramane mereu in sufletul meu", a scris aceasta pe Facebook.

Aurelia Dogaru

O alta victima de origine romana ce si-a pierdut viata in urma cutremurului din Italia este Aurelia Dogaru, in varsta de 36 de ani. Trupul femeii a fost descoperit alaturi de cel al sotului, cetatean italian. Copilul acestora, in varsta de 11 ani, fiind salvat de pompieri si dus la spital. Din fericire copilul este in afara oricarui pericol, si a fost lasat sa plece din spital. Baiatul se afla acum in grija bunicei lui. Trupul Aureliei a fost dus la Roma si in cateva zile va fi repatriat.

Mama Aureliei, a aflat cumplita veste de pe internet. Aceasta a plecat rapid in Italia pentru a-si lua ramas bun de la fata ei.

"Mama Aureliei a plecat de ieri in Italia cand a vazut pozele lor pe internet. Este groaznic. Am aflat ca azi-noapte, sora lui Fabio (n. red. - sotul Aureliei Dogaru) a fost chemata la morga si i-a recunoscut. Erau o familie atat de frumoasa si de linistita. El era inginer de dezastre si locuiau intr-o casa mai veche", a povestit, pentru news.ro, o matusa a Aureliei Dogaru, femeie de serviciu la Primaria Malu Mare, judetul Dolj.

Femeia sustine ca, imediat dupa cutremur, soacra Aureliei Dogaru a mers acasa la ei pentru a vedea in ce stare sunt.

"Imediat dupa cutremur, mama lui Fabio s-a dus la ei acasa si atunci l-au scos de sub daramaturi pe baietel, l-au dus la spital, ca era ranit, dar este totul bine acum. E la bunica lui acasa", a mai spus matusa romancei.

Aurelia Dogaru era casatorita de 12 ani cu cetateanul italian Fabio Graziani si locuiau in localitatea Amatrice.

Sursa foto: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea