Social

#demisie victor ponta #george maior

Cine sunt posibilii inlocuitori ai lui Victor Ponta

Au aparut deja primele nume vehiculate pentru inlocuirea lui Victor Ponta la Guvern. George Maior, fostul director al SRI, si fostul comisar european Dacian Ciolos sunt primele variante.

George Maior a detinut functia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Roman de Informatii la data de 4 octombrie 2006.

Anterior desemnarii sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind si presedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala din Senat.

Un perioada 2000-2004, George Maior a fost secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare in Ministerul Apararii Nationale. In aceasta calitate a coordonat, din punct de vedere strategic si militar, aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Nord-Atlantic.

Intre anii 1992 si 1997, Maior a lucrat ca diplomat in Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate si la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 si pana in anul 1999, George Maior a fost insarcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Romaniei din Dublin, Irlanda. in anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador in Ministerul Afacerilor Externe.

George Maior si-a dat demisia de la conducerea Serviciului Roman de Informatii in 27 ianuarie.

Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) SRI George Maior a fost propus, la sfarsitul lunii aprilie, pentru postul de ambasador extraordinar si plenipotentiar in SUA, decretul de numire fiind semnat de presedintele Klaus Iohannis la 29 iunie.

Dacian Ciolos a fost comisar european pentru Agricultura, in perioada 2010-2014, cand a realizat prima reforma a Politicii Agricole Comune.

De profesie inginer agronom, Dacian Ciolos a fost ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intre 2007-2008, si sef al unei comisii prezidentiale de profil, intre iulie 2009 - ianuarie 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea