Social

#Viorica Dancila Klaus Iohannis #Viorica Dancila #premier romania

Cine este Viorica Dancila, noul prim-ministru al Romaniei

Viorica Dancila, propunerea PSD-ALDE pentru functia de prim-ministru al Romaniei, a fost acceptata de presedintele Klaus Iohannis! Pentru prima data in istorie, Romania va avea un prim-ministru femeie! 

“Am ascultat foarte multe opinii si legate de formarea noului Guvern, de desemnarea primului ministru, astazi toata ziua, am ascultat opiniile politicienilor. Am reusit sa ascult si opiniile oamenilor simpli, sa citesc mesaj inclusiv pe retele de socializare, sunt foarte multe opinii si foarte multe argumente, sunt argumente legate de politica partidelor, sunt multe argumente legate de politica interna, sunt multe argumente legate de politica externa si de securitate a Romaniei, am ascultat si citit cu atentie toate aceste opinii si argumente si le-am cantarit. 

Acum trebuie sa decid, dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie sa o iau.

Decizia trebuie sa fie conforma cu Constitutia si cu deciziile CCR in materie de desemnare. Aici, argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentara. Imi este foarte clar: PSD dispune de o majoritate. 

Acum, PSD-ul trebuie sa performeze, romanii au mari asteptari si eu am mari asteptari. PSD-ul a promis si-n campania electorala, si dupa, lucruri importante, PSD-ul a promit salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructura, dar, pana acum, prea putin s-a realizat. Acum, PSD-ul trebuie sa dovedeasca ca ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, castigate de PSD, doua Guverne PSD esuate. Acum, primesc sansa de a dovedi ca stiu ce vor si cum se face. 

Invit pe toti cei implicati in procedura sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine. Este posibil ca pana la 1 februarie intreaga procedura sa fie finalizata si noul Guvern sa se apuce de treaba mai degraba decat sa le incurce”, a declarat astazi presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.  

Cine este Viorica Dancila

Viorica Dancila este presedinta a grupului PSD din Parlamentul European si a Organizatiei de Femei a partidului, Viorica Dancila este originara din Rosiorii de Vede.

A intrat in politica in 1996, odata cu inscrierea in PSD. In 2005 a devenit presedintele Organizatiei Judetene de Femei, si a continuat sa urce treapta cu treapta ierarhia pana ce, in 2015, a fost aleasa sefa tuturor femeilor social democrate.

 

De formatie inginer petrolist, Viorica Dancila are un master in stiinte politice, obtinut in 2006. Este, in prezent, la al doilea mandat de eurodeputat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea