Social

#imobiliare #investitii #cluj

Cinci motive sa investesti in imobiliare in Cluj-Napoca

Cluj Napoca a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai cautate orase, mai ales in randul investitorilor care si-au deschis firme in zona. De asemenea, piata imobiliara s-a dezvoltat considerabil in Cluj-Napoca, iar tot mai multi dezvoltatori au inceput sa construiasca proiecte peste proiecte. De aceea, romanii si-au indreptat atentia tot mai mult spre Cluj-Napoca si au decis sa investeasca in piata imobiliara locala, profitand de toate beneficiile aduse de aceasta regiune a tarii. Preturile ridicate ale chiriilor, festivalurile care au loc an de an, dar si numarul mare de studenti si turisti sunt doar o parte dintre motivele pentru care romanii aleg sa cumpere proprietati in Cluj. Insa, iata si alte motive pentru care acest municipiu a devenit o mina de aur pentru investitorii in imobiliare!

 

Populatia creste intr-un ritm stabil

Spre deosebire de Bucuresti, unde populatia fluctueaza in functie de mai multi factori, in Cluj-Napoca a fost inregistrata o crestere stabila si constanta a populatiei. Acest lucru poate demonstra ca municipiul transilvan reprezinta un punct de atractie pentru persoanele care isi doresc un domiciliu stabil. De asemenea, cei care se muta in Cluj-Napoca aleg sa ramana acolo pentru o lunga perioada de timp, multumiti de conditiile si de beneficiile de care au parte in oras.

In ultimii ani, Cluj-Napoca a inregistrat un spor natural mult mai bun decat Bucurestiul, tot mai multi romani considerand aceasta regiune a tarii mult mai ok pentru intemeierea unei familii, decat capitala.

Numar mare de salariati

Cluj-Napoca este in topul municipiilor din Romania in care activeaza cei mai multi angajati. Numai in perioada august 2020-2021, numarul salariatilor din Cluj a crescut cu 6.700. Acest lucru se datoreaza faptului ca tot mai multe firme si-au deschis sedii in Cluj Napoca, mai ales cele din domeniul IT, unde s-au facut angajari constante.

Fluxul constant de studenti

In fiecare an, tot mai multi studenti aleg sa se mute in Cluj-Napoca pentru a studia la unele dintre cele mai bune facultati din tara. Majoritatea celor care vin sa studieze aici sunt din zona Ardealului si din Transilvania, insa, exista si multi tineri din Republica Moldova si Ungaria care aleg acest oras pentru oportunitatile de studiu. Acest lucru i-a determinat pe localnici sa creasca extrem de mult chiriile in ultimii an.

Cel mai mare pret la chirii

Piata imobiliara din Cluj-Napoca s-a aflat intr-o continua crestere, chiar si in timpul pandemiei; in ultima jumatate de an, chiriile s-au marit cu peste 3%, fata de Bucuresti. In prezent, pretul mediu pentru o chirie in Cluj-Napoca ajunge la 330 de euro, iar cartierele care au inregistrat cea mai mare crestere a chiriilor sunt Marasti, Plopilor si Manastur.

Mai mult spatiu verde

Spre deosebire de proprietarii din Capitala, clujenii se bucura de mai mult spatiu verde, avand cu 4mp in plus, pe cap de locuitor, fata de bucuresteni. De asemenea, cei care locuiesc in Cluj se bucura de o multime de parcuri imense si de o gradina botanica spectaculoasa, care reprezinta o sursa in plus de oxigen.

Asadar, toate aceste aspecte dovedesc inca o data faptul ca municipiul Cluj Napoca este unul dintre cele mai cautate si ravnite locuri din Romania, mai ales pentru cei care isi doresc o cariera stabila sau o viata de familie. In prezent, piata imobiliara din Cluj-Napoca este cea mai dinamica din tara, dar si cea mai scumpa, pentru ca cererea este extrem de mare. In plus, orasul este intr-o continua dezvoltare, asa ca tot mai multi romani au devenit interesati de piata imobiliara din aceasta regiune si cauta proprietati de vanzare sau inchiriat in Cluj.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea