Social

#fmi #Christine Lagarde

Christine Lagarde, prima femeie la conducerea FMI

Christine Lagarde este noul director general al Fondul Monetar International. Frantuzoaica va conduce institutia pentru cinci ani, incepand din 5 iulie .

Christine Lagarde a condus, pe rand, trei ministere in cabinetul guvernamental francez condus de Francois Fillon. Ultima functie guvernamentala in Franta a fost cea de Ministru al Economiei, fiind prima femeie care a condus acest minister, responsabil pentru politica economica a Frantei.

" Board -ul FMI a ales-o astazi (marti, n.r.) pe Christine Lagarde ca director general al Fondului si presedinte al board-ului director pentru un mandat de cinci ani, incepand cu 5 iulie 2011", se arata intr-un comunicat al FMI, citat de RomaniaLibera.ro.

Postul de director general al FMI a ramas vacant in luna mai, dupa demiterea lui Dominique Strauss-Kahn , arestat in SUA in urma unor acuzatii de abuzuri sexuale.

Candidatura lui Christine Lagarde la conducerea FMI a fost sustinuta de SUA, dar si de marile state cu economii emergente, China, Brazilia si Rusia.

Singurul contracanditat a fost Agustin Carstens, guvernatorul Bancii Centrale a Mexicului, sustinut de tarile din America Latina, dar si de Canada si Australia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea