Social

Cheia lui Voiculescu este la CNSAS

In timp ce asteapta verdictul privind colaborarea sa cu Securitatea, Voiculescu ameninta ca va da in judecata ziaristii care mai scriu rau despre el.

Liderul PC va merge marti la CNSAS in speranta ca va indeparta suspiciunile cu privire la colaborarea cu fosta securitate. Voiculescu sustine ca are deja informatii din interior.

Am deja vreo doua sau trei confirmari de la CNSAS ca nu am facut politie politica, spune Voiculescu. Este pentru a doua oara cind Voiculescu se prezinta in fata Colegiului sperind sa obtina verdictul de nevinovatie si spune ca o face din doua motive.

Primul este pentru ca au aparut dosare noi in care figureaza elemente noi, iar al doilea este noua conducere care ar fi bine sa-si spuna si ea cuvintul.

Surpriza poate veni de la SIE

Cererea sa va fi procesata cu maxima operativitate si verificarea se va face in toata arhiva detinuta in acest moment de CNSAS. Avind regim de urgenta, cred ca este posibil sa ne edificam saptamina viitoare, spune Constantin Buchet, secretarul Colegiului CNSAS.

In 2004, Colegiul de atunci i-a dat lui Dan Voiculescu o adeverinta ca nu a facut politie politica. Intre timp doar de la SRI s-au mai primit 12 km liniari de dosare. Printre acestea un dosar de urmarire informativa a lui Voiculescu, deschis in 1978 cu numele de cod Dorin si care nu acoperea exact perioada anilor 80, in care a lucrat la firma Crescent.

Dosarul de urmarire nu exclude insa, dupa cum spun membrii CNSAS, existenta dosarului de retea. In cele mai multe cazuri documentele privind aceeasi persoana ca informator, respectiv urmarit fiind arhivate separat. In 2004, cind Voiculescu sustinea ca a fost urmarit, nu informator, Mircea Dinescu a aratat ca date despre liderul PC s-ar putea afla la SIE, intrucit firma Crescent, la care lucra, se ocupa de exportul de tehnica militara. Or, dosarele de cadre ale SIE au fost predate abia luna trecuta la CNSAS.

Razboi cu presa, Becali, Berceanu si cu Oprea

Voiculescu ameninta in stinga si in dreapta cu procese. L-am mandat pe domnul Sergiu Andon sa-i actioneze in judecata pe toti cei din presa care imi aduc acuzatii defaimatoare. Vor fi nevoiti sa-si probeze afirmatiile, daca nu, vor plati, a anuntat liderul PC.

Voiculescu ii are in vizor pe Gigi Becali, liderul PNG, pe Marius Oprea , consilierul primului-ministru pe probleme de securitate , dar si un cotidian central al carui nume nu a fost inca dezvaluit.

Sergiu Andon, deputat PC, presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, sustine ca se va ocupa, in numele firmei Grivco, si de senatorul Radu Berceanu.

Despre istoricul Marius Oprea, care a amenintat zilele trecute ca va demisiona din functia de la Guvern daca Dan Voiculescu va fi numit vicepremier, Andon spune ca nici nu ar avea ce sa caute in functia pe care o detine.

Din punct de vedere juridic, Marius Oprea nu are ce cauta in aparatul guvernamental, in Palatul Victoria. El nu are certificatul ORNISS, asa ca nu are dreptul sa manevreze documente de securitate nationala , a contraatacat Andon.

Deputatul PC a mai spus ca Oprea va scapa de proces numai daca va recunoaste public ca informatiile referitoare la Voiculescu din ultima sa carte nu sint adevarate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea