Social

Cezar Preda si-a executat adversarul cu mina PSD

Liderul democrat a revenit asupra deciziei de a demisiona din fruntea filialei PD-L Buzau dupa ce adversarul sau, Victor Mocanu, a fost dat afara din partid pe motiv de blat cu PSD. De la Dolj vine insa o alta amenintare de demisie.

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a anuntat ieri ca nu va mai demisiona de la conducerea filialei partidului din Buzau si nici nu va renunta la candidatura pentru primaria aceluiasi oras. Asta pentru ca „motivul” demisiei sale a fost dat afara din partid. „Voi reveni asupra deciziei mele pentru ca s-a demonstrat ca aveam dreptate”, ne-a declarat ieri Preda. El a anuntat la sfirsitul saptaminii trecute ca renunta la candidatura sa la Primaria Buzaului si la conducerea filialei in semn de protest pentru ca presedintele executiv al organizatiei judetene, Victor Mocanu, a fost desemnat sa candideze la functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau.

Luni dimineata, dupa sedinta Biroului Permanent National, liderii PD-L se intreceau in a convinge ca lucrurile vor fi aranjate la Buzau.

Luni seara, Victor Mocanu a fost exclus din partid de catre filiala care l-a desemnat initial drept candidat. Motivul: a angajat partidul in colaborari cu PSD.

„Actualul presedinte al CJ a semnat astazi (n.r. - luni) un protocol cu PSD Buzau prin care formatiunea condusa de Ion Vasile il propune pe Victor Mocanu la alegerile locale din iunie pentru sefia CJ. In aceste conditii, Biroul Politic Judetean considera ca Victor Mocanu nu mai are nici o legatura cu principiile democrat-liberale si hotaraste excluderea sa din PD-L”, se arata in comunicatul partidului. Victor Mocanu a fost adus in PD-L chiar de Cezar Preda, care l-a convins sa plece de la Partidul Conservator. Tot Cezar Preda l-a sustinut in 2004 si pentru sefia Consiliului Judetean. „Recunosc ca greseala imi apartine ca urmare a compromisurilor pe care le-am facut. Acum am platit pentru aceste compromisuri”, isi face mea culpa Cezar Preda.

La fel de tensionate sint si relatiile la filiala PD-L de la Dolj. Acolo, prim-vicepresedintele filialei, deputatul Horatiu Buzatu , a lansat un atac dur la adresa lui Theodor Stolojan. El il acuza pe fostul sau presedinte din PNL si mai apoi din PLD ca „nu are nici o treaba cu liberalismul”. „Liberalismul care este afisat de domnul Stolojan este, de fapt, aservit PD. Nu este decit un cintec de sirena. In momentul in care s-a propus fuziunea ne-am dat seama ca Stolojan n-are nici o treaba cu liberalismul”, acuza Buzatu. Intre el si presedintele filialei Dolj, Radu Berceanu, au fost mai multe tensiuni dupa fuziunea PD-PLD. 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea