Social

#alcoolism #energizante #bauturi alcoolice #alcool #bauturi energizante

Avertizare de la medici: Bauturile energizante predispun la alcoolism

Bauturile energizante combinate cu cele alcoolice, extrem de populare in randul adolescentilor, predispun la aparitia alcoolismului la maturitate, arata un studiu realizat la Scoala de Medicina din cadrul Colegiului Dartmouth, din SUA.

In cadrul cercetarii a fost analizat un esantion de 3.342 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 23 de ani. 9,7% dintre adolescentii din grupa de varsta 15-17 ani consumasera cocktailuri din energizate si bauturi spirtoase, ca votcaa, rom sau whiskey.

Studiul coordonat de dr Jennifer Emond si publicat in in ultimul numar al Jurnalului de Medicina Pediatrica arata ca aceste combinatii intre alcool si energizante cresc riscul de dezvoltare a unei dependente pentru alcool. Adolescentii tind sa bea mai mult deoarece cafeina din bauturile energizante le da senzatia ca nu sunt afectati de alcool.

In acelasi timp, anul trecut, un studiu realizat la Universitatea Nationala din Australia arata ca adolescentii care consuma alcool combinat cu energizante aveau o dorinta mai mare de a bea alcool in continuare, in comparatie cu persoanele care au baut doar alcool.

  Sursa foto: thinkprogress.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea