Social

#explozia petrila #mina petrila #mineri morti #raniti #explozie controlata #simulare

Cercetatorii simuleaza explozia din mina Petrila

Pentru stabilirea cauzelor exploziei de la mina Petrila , cercetatorii vor sa simuleze deflagratia in laboratoarele Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva.

Directorul general al INSEMEX, Constantin Lupu, a declarat ca pana in prezent s-a lucrat la construirea unei machete , realizata in baza datelor pe care specialistii le-au recoltat din subteran, care prezinta la o scara mai mica abatajul minei Petrila , unde se va simula mai multe scenarii cu acumulare de metan, informeaza cotidianul Evenimentul Zilei.

"Comisia de cercetatori lucreaza pentru a finaliza raportul de expertiza tehnica . S-a facut un scenariu in laborator cu abatajul unde a avut loc deflagratia unde se va simula anumite situatii de acumulari de metan. In prima jumatate a lunii februarie vom prezenta concluziile raportului de expertiza", ne-a declarat Lupu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea