Social

#imbatranire #alzheimer #elixir tineretii

Cercetatorii au descoperit elixirul tineretii

O cercetare recenta, care a analizat legatura dintre somaj si imbatranirea prematura, a confirmat faptul ca munca te ajuta sa te mentii tanar.

Rezultatele studiului au aratat ca, odata cu inaintarea in varsta, telomerii (fragmente de ADN aflate la extremitatile cromozomilor) devin din ce in ce mai scurti, iar acest lucru face ca ADN-ul sa poata fi mult mai usor atacat. In acest fel, creste riscul aparitiei de boli asociate imbatranirii, precum Alzheimer.

In general, telomerii care sunt mai mici decat media sunt vazuti ca un semn al unei sanatati precare sau al unui deces prematur. In cadrul analizei facute, a fost evidentiata foarte bine legatura intre somajul pe termen lung si lungimea telomerilor.

Asadar, persoanele care nu aveau un job de cel putin doi-trei ani au prezentat de doua ori mai multe sanse de a avea telomeri scurti, in comparatie cu indivizii angajati.

Sursa foto: doctorulzilei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea