Social

# José Mujica #cel mai iubit presedinte # cel mai sarac presedinte #presedinte uruguay

Cel mai sarac presedinte renunta la functie!

Presedintele Uruguay-ului, José Mujica, considerat drept cel mai popular sef de stat, este pe punctul de a-si incheia mandatul de cinci ani. Desi este dorit in continuare la carma statului, Mujica refuza sa mai candideze.

José Mujica are 80 de ani si este singurul presedinte care traieste in conditii extrem de modeste. El a renuntat la casa de lux pe care statul i-o oferise in calitatea sa de lideri si a ales sa locuiasca la ferma pe care sotia sa o are in afara capitalei Montevideo.

Presedintele Uruguayului a ajuns celebru in intreaga lume dupa ce a refuzat oferta unui seic care era dispus sa ii plateasca un milion de dolari pentru masina pe care Mujica o conducea, un autoturism vechi de 40 de ani.

Cuplul prezidential duce o viata foarte simpla, scrie realitatea.net. Impeuna cu sotia sa cultiva peticul de pamant de langa casa si cresc animale. Nimeni nu ar ghici ca acolo locuieste seful statului daca domeniul nu ar fi inconjurata de ofiteri de securitate.

José Mujica doneaza in scopuri caritabile aproape tot salariul sau, echivalentul a 12.000 de dolari, si a primit eticheta de "cel mai sarac presedinte din lume".

Sursa foto: imgkid.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea