Social

#triatlon Balcani #triatlon din Europa de Est #triatlon

Cel mai mare triatlon din Europa de Est si din Balcani , la Mamaia!

Statiunea Mamaia imbraca haine de sport sambata, 10 septembrie, cand va gazdui cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est si din Balcani, TriChallenge, ajuns la editia a opta. Bulevardul Mamaia (din Navodari pana la Aqua Magic), parcarea de la Rex, promenada si plaja, toate vor fi insufletite de peste 1.500 de participanti din mai mult de zece tari, care vor inota, vor pedala si vor alerga.

 
Manifestarea se va desfasura si anul acest sub forma unui festival sportiv, avand trei componente: competitia dedicata amatorilor si sportivilor profesionisti la Super Liga, TriKids - aquatlon si duatlon pentru copii, Crosul de seara - „Beach Run“. Ziua de astazi este dedicata sesiunii de predare a kiturilor de start si sedintei tehnice, iar ziua de sambata este rezervata amatorilor care vor avea ocazia sa participe la proba care li se potriveste cel mai bine, atat la intrecerile individuale, cat si in cadrul celor de stafeta, dar si competitiei pentru copii si alergatorilor la crosul Beach Run.

Evenimentul este Grand Final

Se vor alcatui clasamente pe categorii de varsta, dar va exista si o categorie speciala, dedicata celor care iau startul pentru prima oara la un concurs de triatlon. Este deja o traditie ca TriChallenge Mamaia sa incheie seria competitiilor de triatlon de sosea din cadrul circuitului Federatiei Romane de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final. Probele de alergare si ciclism se desfasoara pe sosea, in conditii de siguranta, pe o suprafata plata suta la suta, iar inotul se va desfasura in mare.

Nu lipsesc Ciprian Balanescu, Antoanela Manac si Adrian Nanulescu

Printre participantii la TriChallenge Mamaia 2016 se numara Ciprian Balanescu, multiplu campion national la triatlon si duatlon, constanteanca Antoanela Manac, multipla campioana nationala la triatlon si duatlon, Adrian Nanulescu, fost presedinte al Federatiei Romane de Triatlon si sportiv amator, reprezentati din mass-media, directori de banci, companii multinationale si institutii guvernamentale. Incluzand toate cele trei componente sportive, TriChallenge Mamaia 2016 are un fond total de premiere de aproximativ 30.000 de lei, jumatate din aceasta suma fiind alocata premiilor in bani, pentru categoriile open.

La ora 9.00, se da startul

Programul zilei de sambata, in ce priveste probele individuale, este urmatorul: ora 9.00 - start proba supersprint (400 m inot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare), ora 9.20 - start proba sprint (750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare), ora 11.00 - start proba olimpica (1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare). Probe de echipa se desfasoara dupa orarul: ora 9.45 - start stafeta sprint (750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare), ora 10.15 - start stafeta olimpica (1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare).
 
Festivalul TriChallenge Mamaia continua dupa-amiaza cu TriKids, competitie ce cuprinde doua probe, aquatlon si duatlon, si este dedicat tuturor copiilor care iubesc inotul, mersul pe bicicleta si alergarea. Copiii cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani vor avea ocazia sa se intreaca incepand cu ora 15.30 la aquatlon si de la 16.15 la duatlon.

Cros de patru kilometri

Tot sambata, promenada si plaja din Mamaia se vor transforma in piste de alergare pentru iubitorii de miscare. Pentru al doilea an consecutiv, in cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc un cros pe distanta de patru kilometri, cu start de la ora 17.30. Acesta va inchide, practic, seria intrecerilor sportive si va deschide festivitatea de premiere, programata pentru ora 18.15.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea