Social

#incendiu Parcul National Domogled # Parcul National Domogled #incendiu de vegetatie

Cel mai mare parc national din Romania, in flacari!

Pompierii incearca de aproape 24 de ore sa stinga un incendiu de proportii in Parcul National Domogled, din Mehedinti! Peste 10 hectare de padure de pin si vegetatie uscata au ars!

„In aceasta dimineata, peste 60 de salvatori militari si zece lucratori silvici s-au deplasat in zona afectata, pe raza Ocolului Silvic Tarnita, in locul numit Varful lui Stan, pentru a interveni la stingerea incendiului de padure. De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip Bambi Bucket, din cadrul Inspectoratului General de Aviatie din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol”, a afirmat Raluca Tirca, reprezentanta ISU, scrie evz.ro.

Conform IGSU, in cursul zilei de marti, in Parcul National Domogled din judetul Mehedinti a izbucnit un incendiu de padure de pin negru si vegetatie uscata. 

Din fericire, animalele parcul national nu sunt in pericol, pentru ca sunt incendii pe creasta, unde fauna nu e bogata.

Nu acelasi lucru se poate spune despre copaci, insa.

„Avem pinul negru, o specie rara, insa noi vom limita pe cat posibil ca acesta sa fie afectat, adica sa nu coboare in padurea de jos”, a declarat seful ISU Mehedinti, Florentin Dragomir, scrie digi24.ro.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea