Social

Cel mai mare minaret din lume, construit in Algeria

Alg
eria vrea sa cons­truiasca, vizavi de golful Alger, cea de-a treia moschee ca marime din lume, dupa cele situate in locurile sfinte ale Islamului, la Mecca si Medina. In uriasa moscheie vor putea incapea 120.000 de credinciosi . Dar si mai insemnat este faptul ca va avea un minaret de 300 de metri inaltime, considerat cel mai inalt din lume. Algerienii trebuie sa prezinte zilele viitoare macheta si stilul architectural al megaproiectului, al carui cost ar putea ajunge la trei miliarde de dolari. Noul edificiu religios se va intinde pe o suprafata de 20 de hectare. Minaretul sau il va intrece cu o suta de metri pe cel al moscheii Hassan al II-lea din Casablanca (Maroc). Moscheea va gazdui o biblioteca, un institut de studii islamice, un muzeu de arta si istorie, o platforma de observatie asupra golfului. Presedintele Abdelaziz Bouteflika a relansat, acum cateva luni, acest proiect. Trebuie sa aleaga el insusi, dintre cinci finalisti , laureatul concursului de arhitectura la care au participat 17 birouri de studiu din 11 tari. Alger mai are trei moschei istorice: Djamaa el-Djedid, construita in 1660, Djamaa el-Kebir, ridicata in secolul XI, si Ketchaoua, construita in 1794 sub turci, convertita de francezi in catedrala (intre 1830-1962), care a fost din nou consacrata cultului musulman dupa dobandirea independentei. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
  •   2007-09-25
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.