Social

#salarii profesori #profesori universitari #program POSDRU #salarii ASE #rector ASE #Pavel Nastase

Cel mai bine platit profesor din Romania castiga peste 7.000 de euro pe luna

Cel mai bine platit profesor din Romania este rectorul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Pavel Nastase, care inregistreaza venituri lunare de 18.5 ori mai mari decat cele ale unui dascal obisnuit. Venitul acestuia depaseste suma de 7.000 de euro pe luna si este identic cu al sotiei sale, tot profesor universitar in cadrul ASE, acestia devenind cel mai bine platiti profesori din tara.

In timp ce salariul mediu al unui dascal din Romania (gradul I si 15 ani vechime) nu depaseste 1.700 de lei lunar, rectorul ASE se lauda cu venituri lunare de peste 7.000 de euro, atat din prestatia ca profesor, cat si din fonduri europene, prin programul POSDRU (Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane).

In plus, rectorul a implicat-o in proiectul european si pe sotia sa, Floarea Nastase, de meserie tot profesor universitar in cadrul ASE, care insumeaza un castig lunar identic. In ultimii doi ani, acestia au acumulat impreuna venituri de 340.659 de euro, dintre care doar 75. 625 de euro provin din salariile de profesori, iar restul de 265.033 de euro, din fonduri europene.

Cu astfel de venituri, sotii Floarea si Pavel Nastase au devenit, potrivit informatiilor furnizate de Evz.ro, cel mai bine platiti profesori din Romania.


Sursa foto: incont.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea