Social

# afectiuni cardiace #sanatate #organism #cheaguri de sange

Cea mai periculoasa ora a zilei pentru sanatatea ta

Atentie sporita la crizele cardiace de la prima ora a diminetii. 6:30 AM este momentul in care orologiul intern al organismului uman este cel mai afectat de posibila aparitie a unor cheaguri de sange, sustin cercetatorii americani.

Studiul, efectuat in comun de echipele medicale ale unui spital din Boston si de cercetatorii de la Universitatea din Oregon, a identificat ora precisa a zilei in care proteina PAI-1, responsabila de formarea cheagurilor de sange, atinge nivelul maxim.

Dr. Frank Scheer, unul dintre cercetatori, a explicat ca mecanismul ceasului intern este responsabil pentru cresterea riscului de infarct in primele ore ale diminetii. Cercetatorii au anuntat ca vor continua studiul pentru a observa influenta ceasului intern asupra indivizilor predispusi la accidente cardiovasculare, precum bolnavii de diabet, obezi si cu afectiuni cardiovasculare.

Citeste si: Vrei sa te lasi de fumat? Vezi detalii aici 

Sursa foto: valeriedonaldsonmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea