Social

#record temperatura # El Niño #martie calduros #vara calduroasa #clima #temperaturi ridicate

Cea mai calduroasa luna de primavara din 1880 pana acum! Iata ce vara ne asteapta!

Dupa ce 2014 a fost considerat cel mai calduros an de cand se fac inregistrarile de temperaturi, 2015 a adus si el deja un record: luna Martisorului a fost cea mai calda luna martie din 1880 pana azi, scrie dailymail.co.uk. Oamenii de stiinta se tem ca trendul ascendent va continua tot anul!

Potrivit Administratiei Nationale Oceanice si Atmosferice a SUA (US National Oceanic and Atmospheric Administration - NOAA), „pe parcursul lunii martie, temperatura medie la suprafata uscatului si a oceanelor a fost cu 0,85 de grade Celsius superioara celei din secolul al XX-lea”.

Expertii sunt de parere ca recordul de temperatura din martie s-a produs din cauza curentului cald al Pacificului, El Niño, care apare, in medie, la fiecare 5-7 ani, si care exercita o puternica influenta asupra climei globale.

Potrivit NOAA, exista 50%-60% probabilitati ca El Niño sa se mentina pe parcursul intregii veri, ceea ce ar inseamna ca vom avea parte de cateva luni extrem de calduroase

Sursa foto: totusipovestile.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea