Social

#lemn #deseuri #celuloza #mancare viitor

Ce vom manca in viitor? Deseurile si lemnul, pe lista ingredientelor

In viitor, vom asista la o adevarata inovatie in industria alimentara, intrucat vom putea manca alimente preparate din produse necomestibile, anunta cercetatorii de la Universitatea Virginia Tech.

Specialistii in ingineria sistemelor biologice din cadrul Universitatii Virginia Tech, SUA, lucreaza intens la un proiect care va revolutiona in curand industria alimentara. Acestia incearca sa transforme aschiile de lemn, deseurile vegetale sau tulpinile uscate de porumb in ingrediente pentru prepararea produselor alimentare.

Substanta pe care cercetatorii vor sa o foloseasca in "mancarea viitorului" se numeste amiloza si este obtinuta prin transformarea legaturilor beta-glicozidice din celuloza, care se regaseste intr-o multime de elemente din natura, in legaturi alfa-glicozidice.

Amiloza are un gust dulceag si se pare ca este chiar mai sanatoasa decat alti carbohidrati folositi astazi in industria alimentara, intrucat se digera lent si se asimileaza treptat in organism, fara riscul oscilatiilor bruste ale glicemiei, care conduc la diabet, obezitate si alte probleme grave de sanatate.

Cercetatorii implicati in proiect sunt increzatori ca aceasta descoperire poate ajuta la rezolvarea a doua probleme mari cu care se confrunta omenirea astazi: saracia si deseurile.

Sursa foto: Trendtablet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea