Social

#combustibil #incendii

Ce trebuie sa stiti cu privire la incendii: tipuri de combustibili si de incendii

Incendiile pot izbucni in sediul unei companii, in hale industriale, acasa etc. De aceea este necesar ca oamenii sa fie instruiti si sa cunoasca informatii ce privesc prevenirea si controlul incendiilor. Prin urmare ar trebui sa fie luata in considerare punerea in aplicare a unui program de prevenire si control. Pentru buna gestionare a unei afaceri, prevenirea riscurilor si implicarea lucratorilor in demersurile care se fac in acest sens, sunt de o importanta vitala.

Demersurile includ: elaborarea regulamentelor interne cu participarea lucratorilor, formarea departamentului de prevenire a riscurilor si de consiliere continua etc. Toate acestea se realizeaza cu scopul asigurarii, activitatile din industrii se desfasoara tinandu-se cont de reducerea riscului de incendiu, avandu-se in vedere controlul si prevenirea incendiilor, evitarea deteriorarii echipamentelor si materialelor si, mai ales, evitarea pierderii de vieti.

In prezent, multi angajati sunt expusi la riscuri prin faptul ca manipularea unor substante de risc se face necorespunzator si se depoziteaza, de asemenea, in conditii improprii, instalatiile electrice sunt prost realizate s.a.m.d.

Dat fiind faptul ca in Romania incendiile sunt o amenintare permanenta pentru multe persoane si in ideea ca siguranta vietii umane este un aspect foarte important, au fost infiintate firme care prin activitatea pe care o desfasoara, diminueaza riscurile unui incendiu.

Este cazul Instal Montaj Fire Solutions, o companie care asigura:

  • Sisteme fixe de stingere a incendiilor cu apa: sisteme de sprinklere, instalatii de hidranti interiori, instalatii drencere (cu perdele de apa), instalatii de hidranti exteriori, statii pompare, rezervoare cu apa;

     

  • Sisteme stingere incendiu prin inundare cu gaze ecologice si respirabile: inundare totala sau aplicare locala;

     

  • Securitate: in ceea ce priveste detectia si alarmarea, monitorizarea video si sistemele de control acces;

     

  • Service si mentenanta.

     

Dupa cum exista diferite tipuri de combustibili, exista si diferite tipuri de incendii. Practic, putem spune ca un combustibil este orice substanta care, in anumite conditii, este capabila sa arda. Se poate vorbi despre: combustibili solizi (biomasa din plante arse ca atare etc), combustibili lichizi (lichide inflamabile utilizate pe scara larga in diverse activitati) si combustibili gazosi (gaze inflamabile).

Clasele de incendii sunt desemnate prin literele A-B-C-D:

  • incendiile de clasa A care se dezvolta pe combustibili solizi. Exemple: lemn, panza, cauciuc, hartie, plastic etc. In functie de amploarea acestuia, poate fi stins cu galeti de apa, extinctoare sau furtunuri.

     

  • incendiile de clasa B: Incendii care pornesc de la lichide inflamabile, grasimi, vopsea, ceara, uleiuri, materiale plastice, etc. In aceste cazuri, este necesar un extinctor cu spuma sau dioxid de carbon. Apa este eliberata eficient numai cu o presiune corespunzatoare.

     

  • incendiile de clasa C: Incendii asupra materialelor, instalatiilor sau echipamentelelor care fac obiectul actiunii curentului electric. Exemple: motoare, transformatoare, cabluri, placi, comutatoare etc. Apa, dupa cum stim este un bun conductor de electricitate si, in aceste cazuri, ii expune pe cei care o folosesc la soc electric.

     

  • incendiile de clasa D: Incendii pe metale inflamabile. Exemple: magneziu, titan, potasiu, sodiu, zirconiu, uraniu etc.

     

Pentru servicii de consultanta in ceea ce priveste incendiile, adresati-va companiei Instal Montaj Fire Solutions, despre care cititi mai mult aici: //stingereincendiu.ro/.

Reprezentant Instal Montaj Fire Solutions SRL Dan Ionita – Consultant Sisteme Protectie Incendiu

Pentru ofertare va rugam sa o contactati pe doamna Catalina Badila – Director Comercial

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea