Social

#intoxicatie apa #hidratare #apa #migrene #insomnie

Ce se intampla cu corpul tau daca bei prea multa apa

Ce-i mult nu-i bun! Aceasta pare sa fie concluzia trasa de un savant britanic, care a demonstrat faptul ca, in ciuda recomandarilor de a se consuma cat mai multa apa, hidratarea in exces poate da peste cap anumite procese din organism.

Cantitatea zilnica recomandata este de sase-opt pahare de apa, pentru stimularea concentrarii si scaderea intensitatii migrenelor si chiar pentru a reduce foamea, potrivit Daily Mail.

"Efectul este insa uneori invers. Daca cineva bea mai multa apa decat este necesar, corpul va transpira incercand sa scape de cantitatea in exces", spune profesorul Mark Whitley, chirurg si fondator al clinicii londoneze care ii poarta numele.

In plus, prea multa apa poate provoca si insomnii. "Cand adormim, creierul nostru elibereaza un hormon antidiuretic ce incetineste functia renala si care ne face sa uitam de nevoia de a urina in timpul noptii", mai spune Whitley. In schimb, daca se consuma prea multa apa seara, surplusul de lichid din corp depaseste posibilitatile hormonului ADH si apare trezirea in zori pentru a merge la toaleta, urmata de insomnie.

Excesul de apa poate provoca si perturbari ale nivelurilor de sare si minerale din corp si poate aparea chiar si o intoxicatie care sa provoace moartea, scrie adevarul.ro.

Sursa foto: browsingwallpaper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea