Social

#amanare card de sanatate #card sanatate 1 august #cnas #card national de sanatate

Ce se intampla cu cardul de sanatate de la 1 august

Cardul national de sanatate trebuia sa devina obligatoriu fara nicio exceptie de la 1 august! Insa si de aceasta data, termenul a fost amanat.

Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat pentru Digi24 ca in ultimele doua saptamani a crescut numarul cardurilor activate, dar nu a crescut numarul cardurilor eliberate de la casele de asigurari.

„Ne-am gandit ca fiind luna de concedii, probabil ca din acest motiv cetatenii care inca nu au intrat in posesia cardului nu si-au gasit timpul sa vina la casa sa isi ridice cardul. La Casa Bucuresti, din cele 14.000 de carduri care au fost identificate persoanele anuntate sa vina sa le ridice, aproximativ 2000 au venit sa ridice cardurile, deci mai sunt inca 11.000 si impreuna cu cardurile de la OPSNAJ mai sunt 70.000 la Casa Bucuresti. La nivel national, situatia e mult mai buna ca in Bucuresti”, a explicat Vasile Ciurchea.

„Mai au foarte putin timp pentru ca va veni foarte repede data cand va fi folosit doar cardul pentru cei care au intrat in posesia cardului, iar pentru cei care nu a fost emis cardul, primesc servicii medicale si cardul va fi emis automat, fara sa faca cetateanul ceva.

Sigur, nu vreau sa dau o data fixa exacta, dar cu certitudine luna septembrie va fi luna de folosire doar a cardului”, a declarat presedintele CNAS.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea