Social

#Nicolae Ceausescu presedinte #Nicolae Ceausescu salariu #nicolae ceausescu

Ce salariu a avut Nicolae Ceausescu. Vei fi uimit/a cu cat si-a marit leafa!

Desi pare greu de crezut, Nicolae Ceausescu, dictatorul comunist, nu a avut cel mai mare salariu din Romania cat a fost presedinte.

„15.000 de lei era salariul lunar al presedintelui Romaniei prin 1984. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai putin decat el, viceprim-ministrul cu doua mii de lei mai putin, iar noi, ministrii, aveam mai putin. O precizare: 9.000 de lei era salariul meu propriu-zis de ministru, plus 2.000 de lei – indemnizatia de conducere, dar care nu intra la calculul pensiei deoarece Ceausescu nu accepta ideea unor pensii mari.

La ora aceea, cursul neoficial al dolarului american era de aproape 30 de lei. Daca am face un calcul aproximativ, am putea zice ca salariul lui Nicolae Ceausescu a fost de aproape 500 de dolari SUA pe luna”, a explicat Petre Gigea.

„La sugestia unor colegi ministri, prin noiembrie 1985 m-am dus intr-o zi la Nicolae Ceausescu cu o propunere de marire a salariului lui, stiind ca, implicit, se vor mari astfel la toti de sub el. Am trecut, ca propunere, 20.000 de lei pentru el, ca presedinte al Romaniei. De ce?

Se majorasera salariile si directorul general din Valea Jiului incasa 19.000 de lei  pe luna (salariu plus sporuri). Nu a fost de acord cu propunerile mele si a acceptat marirea salariului de la 15.000 la 16.000 de lei, adica echivalentul a 530 de dolari SUA”, a declarat Petre Gigea, fost ministru de Finante si consilier personal al dictatorului comunist, potrivit stirilekanald.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea