Social

#cancer #sedentarism # tipuri cancer # cum prevenim cancerul

Ce risti sa patesti daca nu faci miscare. Descoperirea este socanta!

Celor mai cunoscuti factori declansatori ai cancerului, intre care carnea procesata, fumatul si poluarea, aerului, li se mai adauga inca unul, de aceasta data surprinzator: sedentarismul. Cercetatorii de la Scoala de Medicina a Universitatii din Washington au dat publicitatii un studiu care face legatura directa intre sedentarism si diferite tipuri de cancer.

Studiul a fost publicat saptamana aceasta in Jurnalul Institutului National de Cancer din SUA si reflecta modul in care obiceiurile sedentare pot declansa aparitia cancerului. Astfel, repausul prelungit pare sa fie in legatura directa cu: cancerul de colon - 24%, cancerul endometrial - 32% si cancerul pulmonar - 21%.

Cel mai periculos obicei sedentar pare sa fie repausul prelungit in fata televizorului: cu o influenta de 54% in cazul cancerului de colon si de 66% la cancerul endometrial. "La fiecare doua ore petrecute zilnic in plus in fata televizorului, riscul de a declansa cancerul de colon creste cu 8%, iar cel de cancer endometrial cu 10%", sustine dr. Graham Colditz, coordonator al studiului.

Cercetarea nu a scos in evidenta o legatura directa intre obiceiurile sedentare si alte tipuri de cancer: de san, de prostata sau limfom non-Hodgkin.

Foto: laddmcnamara.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea