Social

#riscuri cumparare masina #masina la mana a doua #cumparare masina #riscuri

Ce riscuri implica sa cumperi o masina la mana a doua

Exista multe motive pentru care oamenii aleg sa cumpere masini la mana a doua, iar principalul este pretul mai scazut. Totusi, unii nu au incredere intr-o asemenea varianta, existand anumite riscuri.

Cat de mult risti atunci cand cumperi o masina la mana a doua? Raspunsul depinde de doi factori principali: primul, de la cine o cumperi. Persoana are un istoric pozitiv sau negativ in activitatea de vanzare? Al doilea se refera la cat de multe stii despre acea masina. Descrierea masinii din anunt se potriveste cu realitatea? De obicei, instinctul este cel care iti spune daca targul pare prea bun pentru a fi adevarat.

Avand in spate o baza de date de peste 40.000.000 de autovehicule second-hand, compania suedeza CARFAX Sverige a incercat sa cuantifice nivelul de risc implicat in achizitionarea unei masini la mana a doua. Analizand baza de date cu toate masinile inregistrate in Suedia, CARFAX a ajuns la concluzia ca nivelul de risc se bazeaza pe numarul factorilor negativi aflati in istoricul masinii: daca masina a fost raportata ca furata, avariata, implicata intr-un accident, importata din tari est-europene, a avut mai multi proprietari sau a fost folosita ca taxi si asa mai departe. Potrivit statisticilor CARFAX, 30% dintre vehiculele de pe drumurile suedeze sunt afectate de cel putin un "factor negativ". Cu cat este mai mare numarul acestor factori, cu atat riscul este mai crescut.

De asemenea, CARFAX ne avertizeaza ca masinile la mana a doua importate din Statele Unite prezinta un risc mai mare. Pe drumurile Suediei au fost gasite peste 40 000 de masini importate din America avand istoric negativ, incluzand accidente grave.

Riscul nu poate fi eliminat niciodata dintr-o tranzactie. Dar poti reduce sansele de a te pricopsi cu o masina cu probleme ascunse, care risca sa iasa la iveala cand ti-e lumea mai draga. Informeaza-te cat poti de mult despre masina: studiaza-i istoricul si verifica datele din surse independente!

Sursa foto: wkauto.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea