Social

#romania #bani #costuri #romani #autostrada

Ce pret absurd platesc romanii pe un kilometru de autostrada

Cel mai scump tronson de autostrada construit in Romania in ultimii ani este Gilau-Campia Turzii-Turda, costul mediu pe kilometru fiind de aproximativ 23 de milioane de euro.

Pe de alta parte, cea mai ieftina autostrada construita in Romania este Timisoara-Arad, unde costul pe kilometru a ajuns la aproximativ 3,5 milioane de euro, potrivit unei analize pe baza datelor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) realizata de zf.ro.

"Costul unei autostrazi depinde de relieful pe care este construita, insa diferentele de pret pot proveni in special din solutiile tehnice adaptate pe parcursul lucrarilor", a precizat Alexandru Dobre, presedinte de onoare al Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), potrivit sursei citate.

CNADNR a avut in ultimii opt ani (2006-2013) un buget total de aproape 13 miliarde de euro pentru constructia de autostrazi si pentru reabilitarea de drumuri nationale.

Sursa foto: oradestiri.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea