Social

Ce ne face sa mancam mai mult

Ceea
ce ne face sa mancam mai mult este mult mai complicat decat pare. Noile cercetatari in ceea ce ne face sa poftim la unele mancaruri ne pot ajuta sa si invingem aceastaproblema. Iata si cateva moduri prin care corpul nostru ne spune ca ii este foame , chiar daca nu este asa. Timpul zilei Prin rutina, conditionam ca organismul nostru sa se astepte la mic dejun, prnay si cina , la aceea si ora din zi. O parte din “vina” de a ne fi foame la pranz, este si faptul ca in ultimele 100 de zile am mancat la ora pranzului. Vizualizarea Oamenii percep diferit mancarurile care le plac si cele care nu le plac, mai mult ca o consecinta a modului de hrana din copilarie. Corpul anticipeaza momentul in care mancarea “patrunde” in sistemul nostru. Asta ar fi “cauza” pentru care salivam cand vedem placinta facuta de mama. Varietatea Chiar si dupa ce am servit o masa copioasa , mai este loc si pentru desert, pentru ca dorinta de ceva dulce nu a fost satifacuta. De cele mai multe ori tot ce avem nevoie pentru a ne satistace aceasta nevoie, este consumarea de fructe, care ajuta la mentinea in termeni noemali a glicemiei. Mirosul Aromele sunt un indiciu important al faptului ca ne aflam intr-o zona cu mancare. O data de am declansat acest factor, cresterea nevelului e insulina este vinovata de faptul ca ne este foame. Atat mirosul cat si vederea pot activa “ cascada ” apetitului. Alcoolul Nu a fost demonstrat stiintific ca alcoolul poate stimula apetitul, dar prea multa bere, vin sau licor, ne poate face sa pierdem simtul ratiunii si sa mancam mai mult. Multe persoane care sunt la dieta au martusrisit ca le-a fost foarte greu sa manance mai putin dupa ce au consumat si alcool. Temperatura Cu cat este mai frig cu atat oamenii mananca mai mult. Asta ar fi si unul din motivele pentru care restaurantele au o temperatura mai joasa. Metabolismul scade atunci cand e timpul mesei, iar mancarea ne incalzeste. Caldura este un indiciu al satietatii. Carbohidratii Dupa o masa bogata in carbohidrati, precum pastele, corpul nostru poate cere mai multa hrana, in interval de cateva ore. Aceste alimente scad nivelul zaharului din sange, si, cand acest lucru se intampla, suntem mult mai interesati de mancare.
  •   2007-06-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii