Social

#limbi straine #ministerul educatiei #programa scolara # clasele I-IV

Ce materii se introduc in programa scolara pentru clasele I-IV

Ministerul Educatiei a publicat, joi, ultimele modificari in ceea ce priveste programa scolara si materiile obligatorii ce vor fi studiate la clasele I-IV in anul scolar 2013-2014.

Potrivit noii programe scolare, ce va intra in vigoare din septembrie 2013, pentru clasele pregatitoare si clasa I si din 2014 pentru clasa a II-a, elevii de la clasa pregatitoare vor studia pana in clasa a III-a "Arte vizuale si abilitati practice" de doua ori pe saptamana.

Materii precum "Educatia Tehnologica" si "Educatia pentru societate" vor disparea, insa se va introduce o ora de "Educatia civica" din clasa a III-a.

Elevii din clasa a III-a si a IV-a vor studia doua ore de limba straina pe saptamana. La clasa I, se vor tine sapte ore de "Comunicare in limba romana".

La clasa a III-a se va introduce si o ora de "Joc si miscare". De la clasa pregatitoare pana la clasa a II-a vor ramane doua ore de "Muzica si miscare" pe saptamana, dar de la clasa a III-a aceasta materie va fi de o ora, odata cu introducerea materiei "Joc si miscare".

Elevii de la clasa pregatitoare vor studia si cate doua ore de "Dezvoltare personala" pe saptamana.

Orele vor avea o durata de 30-35 de minute la clasa pregatitoare si clasa I, iar la restul claselor, 45 de minute.

Sursa foto: b365.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea