Social

#nasa #furnici # iss # furnici in spatiu

Cel mai ciudat experiment! Iata cine a ajuns in Cosmos!

Dupa ce reprezentanti din rasa canina si a primatelor au fost trimisi in spatiul cosmic in scop stiintific, a venit si randul insectelor sa porneasca intr-o calatorie de asemenea anvergura. NASA a trimis 8 colonii de furnici pe Statia Spatiala Internationala, pentru a le observa comportamentul cand forta gravitationala nu mai actioneaza asupra lor.

Scopul final al experimentului pus in practica de Agentia spatiala americana este construirea unor roboti capabili sa interactioneze intre ei. Reprezentantii NASA spun ca proiectul are la baza modul de deplasare al coloniilor de furnici, extrem de bine organizat, insectele folosindu-si mirosul si antenele pentru a percepe miscarea furnicilor din proximitate.

Daca pe Pamant, sistemul de deplasare al coloniilor de furnici functioneaza perfect datorita conditiilor de viata de pe Terra, sub efectul unei gravitatii minime acesta ar putea sa devina nefunctional. Prin urmare, oficialii NASA vor sa observe cum se adapteaza furnicile imponderabilitatii, pentru a se orienta in spatiu.

Descoperirile ar putea fi apoi adaptate pentru fabricarea unei generatii inteligente de roboti, care sa indeplineasca o serie de sarcini utile, precum identificarea incendiilor.

Sursa foto: earthkam.ucsd.edu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea