Social

#timp liber #1 decembrie # unde mergem 1 decembrie #parada 1 decembrie

Ce faci de 1 decembrie? Iata cateva sugestii pentru Ziua Nationala a Romaniei

Data de 1 decembrie 2013 marcheaza implinirea a 95 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, iar evenimentul va fi un prilej numai bun pentru a sarbatori Ziua Nationala a Romaniei prin distractie si voie buna. Anul acesta, 1 decembrie va fi intr-o zi de duminica, dar multe dintre evenimentele de Ziua Nationala se vor desfasura si sambata. Tu stii ce vei face de 1 decembrie? Daca nu, iata sugestiile noastre.

Participa la parada militara de la Arcul de Triumf

De 1 decembrie, autoritatile pregatesc cea mai mare parada militara de dupa revolutie, iar clasica defilare a soldatilor de la Arcul de Triumf se va transforma intr-un eveniment special.

Ia parte la "Pomana porcului"

Da startul sarbatorilor de iarna cu "Pomana porcului", eveniment ce se desfasoara pe 1 decembrie la Sibiu, mai exact la Carciuma din Batrani. Aici, organizatorii iti pregatesc o Zi Nationala a Romaniei mai desosebita, pe tema este taierii porcului de Ignat. Vei putea degusta preparate traditionale din porc, alaturi de nelipsita mamaliguta.

Mergi la concerte

In fiecare oras din tara vor fi organizate concerte in aer liber de Ziua Nationala a Romaniei, iar la lasarea serii, distractia se va muta in cluburi. Artistii romani vor da tonul distractiei de 1 decembrie inca de vineri, asa ca pregateste-te pentru petreceri si showuri energice. De exemplu, de Ziua Romaniei, ai parte de un concert extraordinar The Straits la Sala Palatului, iar in Colectiv vei fi intampinat de cantareata Akua Naru.

Viziteaza unitatea militara unde au fost executati sotii Ceausescu

Anul acesta, de 1 decembrie poti face ceva inedit. De exemplu, poti vizita unitatea militara unde au fost executati sotii Ceausescu. Deschis in luna septembrie in Complexul Curtea Domneasca din Targoviste, muzeul a atras un numar mare de curiosi, iar daca nu ai ajuns si tu acolo, poti face o vizita chiar de 1 decembrie.

Ia la pas targurile de cadouri de Craciun

Daca nu ai de gand sa sarbatoresti Ziua Nationala a Romaniei cu mici si bere sau fasole si tuica, poti lua la pas targurile de cadouri de Craciun. Poti achizitiona de la accesorii lucrate manual, pana la produse de artizanat, dulciuri, jucarii, haine si carti.

Un astfel de targ de cadouri de Craciun va fi deschis pe 1 decembrie la Galeria Comerciala Titan.

Culturalizeaza-te

Nu in ultimul rand, de 1 decembrie ai liber la cultura. Viziteaza Micul Targ de Carte si Arta Romaneasca, care va fi deschis de dimineata pana seara la Cafeneaua La Belle Vie din Bucuresti.

Sursa foto:yupi.md

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea