Social

#mircea eliade #mihai eminescu #droguri scriitori romani #Mihai Eminescu morfina

Ce droguri luau Eminescu, Eliade, Ion Barbu si alti scriitori celebri din literatura romana. O sa ramai uimit!

In urma unui studiu elaborat, derulat de antropologul Andrei Oisteanu, s-au descoperit drogurile de care erau dependenti si sub influenta carora si-au scris capodoperele unii dintre cei mai indragiti scriitori din literatura romana!

Intr-un articol publicat pe Historia.ro, Andrei Oisteanu a declarat ca lucrarile lui George Calinescu mentioneaza o adictie de morfina a poetului Mihai Eminescu, ceea ce nu pare departe de adevar, daca luam in considerare faptul ca opiumul si opiaceele erau intens folosite in spitalele de alienare mentala, unde scriitorul fusese internat.

Din analiza nuvelelor lui Macedonski, antropologul a depistat ca personaje in care scriitorul s-a transpus (alter-ego) erau dependente de hasis. Suspiciunea istoricului a fost confirmata si de relatarile apropiatilor scriitorului, care au povestit intens despre pipa de hasis pe care acesta o detinea.

Mircea Eliade a fost un consumator fidel al opiumului si canabisului, dar si al cocainei.

Cockailul de eter si cocaina a fost "pasiunea" ascunsa a lui Ion Barbu si Tudor Vianu, sustine Oisteanu. Dependentele sunt confirmate in corespondenta dintre cei doi scriitori. Barbu chiar a marturisit ca lucrarile "Riga Crypto" si "Lapona Enigel" au fost scrise sub influenta eterului.

Sursa foto: Stirile.rol.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea