Social

#job part time #job

Ce crezi, te-ai descurca cu un al doilea job?

Multi dintre noi ar dori sa mai activeze inca la un loc de munca. in acest caz ai avea doua avantaje – un venit suplimentar si posibilitatea de a te dezvolta intr-un alt domeniu, poate tangential cu al tau, sau, de ce nu, ceva absolut diferit.

Cel mai important aspect insa ar fi sa reusesti sa te descurci pe ambele filiere, pentru ca, in caz contrar, vei avea doar de pierdut. Ce-i de facut cand vreai sa te apuci de un job suplimentar? Daca stai cu seful intr-un birou, muncesti intr-o companie in care esti sigur ca supravegherea e pe ordinea zilei sau poate ai o relatie foarte buna cu directorul, care este intelegator si tolerant, ai putea discuta cu el ca in timpul tau liber, eventual – pauza de masa, pauzele tehnice acordate in unele entitati, retineri dupa programul de munca, sa mai prestezi un serviciu.

Sigur, ai putea merge si pe a doua cale – daca esti un angajat mai norocos, mai smecher si reusesti sa-ti duci la bun sfarsit toate atributiile insirate frumos in fisa de post, ai putea deja sa te apuci de treaba.

Noi venim cu cateva idei legate de al doilea tau job (bineinteles, alegerea iti apartine).

Traducator

Ai nevoie de o adresa de e-mail, un profil pe skype sau alte instrumente de receptionare a mesajelor si deja poti incepe afacerea. Indiscutabil, daca posezi suficient de bine limba respectiva. De obicei, textele date spre traducere au un anumit deadline, deci trebuie sa reușești la timp.

Jurnalist sau redactor freelancer

Daca esti angajat in cadrul unei publicatii si lucrezi mai mult din oficiu decat de pe teren, odata ce interactionezi zi de zi cu cele mai proaspete noutati, adica esti pe aceeasi unda, ai putea face un articol si pentru un alt client. Oportunitatea este valabila nu doar pentru cei care au facut jurnalistica la facultate sau lucreaza in acest domeniu, dar si pentru cei, sa le spunem asa – prieteni buni cu penita!

Specialist IT

In aceasta sfera sigur poti presta servicii de la distanta, obtinand, evident, statutul de operator. Daca ai abilitati de tehnoredactare rapida, optimizare SEO sau programare HTML, trimite CV-ul, pe piata e nevoie de tine!

Tot in acest domeniu ii putem incadra si pe specialistii de web design, care ar putea elabora, de la distanta, carti de vizita, pliante, machete pentru reviste etc.

Specialist Marketing online

Nu putem sa nu mentionam acest domeniu, mai ales ca sunt atatea platforme de vanzari online. De ce nu, ai putea sa-ti lansezi chiar propria afacere in acest domeniu, atunci ai avea avantajul sa-ti fii propriul tau sef si sa-ti gestionezi timpul dupa bunul plac sau dupa posibilitati. Ai putea sa-ti deschizi o platforma pe care sa propui spre vanzare, bunaoara, articole vestimentare, bijuterii handmade etc.

Noi ne-am referit la acele joburi ce pot convietui paralel, dar sa nu uitam de orele de dupa serviciu (de obicei 17.00-18.00) sau de weekend. In acest timp putem face orice – servicii de taxi, dj, chef si voie buna la nunti, confectiona acasa obiecte handmade, reparatii auto etc. Lista poate continua.

Noi stim ca deja multi dintre voi, poate dupa ce s-au intors de la celalalt serviciu, citesc materialul nostru cu intentia de a se relaxa un pic dupa o zi foarte lunga. Ideile le oferim in special celor care se tot gandesc daca vor face sau nu fata inca unui post de lucru. Mult curaj! Totul depinde de voi!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea