Social

#studenti #cariera #angajari #subventii #angajatori

Ce beneficii au angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti

Tot mai multi studenti aleg sa profite de perioada vacantelor stabilite legal pentru a-si gasi un loc de munca. Angajatorii care vin in intampinarea acestei nevoi, alegand sa lucreze cu studenti pe perioada vacantei, beneficiaza de subventii de 250 RON pentru fiecare student angajat, anunta Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si prin intermediul paginii de Facebook si a site-ului www.fii-informat.ro.

Stimulentul financiar se acorda la cererea angajatorului, din bugetul asigurarilor pentru somaj, in functie de timpul efectiv lucrat de catre student pe timpul vacantei, perioada maxima de acordare fiind de 60 de zile lucratoare pe an calendaristic. Pentru a beneficia de aceasta subventie, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu agentia judeteana pentru ocupare a fortei de munca (sau cea a Municipiului Bucuresti) in termen de 30 de zile de la data angajarii si sa depuna o cerere, alaturi de cateva documente. Mai multe informatii despre conditiile de obtinere a subventiei, precum si despre actele necesare se pot gasi pe site-ul “FII INFORMAT!”, la sectiunea “Materiale informative”.

Pentru a fi considerati eligibili, angajatorii trebuie sa incheie cu studentii un contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei. Tinerii sub 18 ani pot beneficia de un contract individual de munca pe durata de 6 ore de munca pe zi si de 3 ori pe saptamana, acesta fiind considerat cu norma intreaga, pentru acordarea subventiei. Tinerii pot munci incepand de la varsta de 15 ani, cu acordul parintilor sau al tutorilor legali

“FII INFORMAT!” este un proiect al ANOFM, implementat impreuna cu Asociația Hispano–Romana din Castilla–La Mancha, Instituto de Formacion Integral S.L.U. și CEE Castilla-La Mancha–Departamentul pentru Ocuparea Forței de Munca și Economie din Castilla-La Mancha, obiectivul principal al proiectului fiind imbunatatirea gradului de vizibilitate si a calitatii serviciilor SPO in randul clientilor si al potentialilor clienti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea