Social

#copii #fundatie #servicii sociale

Cati copii abandonati sunt acum in Romania?

Hope and Homes for Children ( HHC ) Romania, in parteneriat cu institutiile statului, a inceput primul audit national transparent al serviciilor sociale.

Toate Directiile de Asistenta Sociala vor fi evaluate, in perioada iulie - septembrie, pentru primul audit national al serviciilor sociale, in cadrul caruia si copiii institutionalizati vor fi intrebati ce parere au despre sistemul actual si ce schimbari ar vrea sa fie facute.

Rezultatele studiului vor arata care este situatia reala a sistemului de protectie a copilului din Romania. Pentru prima data, in evaluarea sistemului serviciilor sociale vor fi implicati si copiii , se arata intr-un comunicat de presa al HHC Romania , remis ieri spre publicare.

In cadrul auditului vor fi evaluate Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului judetene si institutiile de tip vechi din sistemul de protectie a copilului. Colectarea datelor se va face pe baza a trei chestionare complexe.

Beneficiarii si organismele implicate in acest audit sunt copiii din sistemul de protectie a copilului din Romania, Fundatia Hope and Homes for Children Romania, Absolute Return for Kids (ARK) si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Pe baza rezultatelor auditului, HHC Romania, ARK si Ministerul Muncii vor elabora un Plan National Strategic pentru inchiderea tuturor institutiilor de tip vechi din Romania in urmatorii ani si o politica publica de prevenire a abandonului.

Misiunea HHC Romania este eradicarea tuturor institutiilor de tip vechi din domeniul protectiei copilului din Romania pana in 2020.

De 12 ani, HHC Romania inchide institutii tip mamut din sistemul de protectie a copilului din Romania si ofera fiecarui copil o viata de familie. Anul acesta, HHC Romania implineste mai mult decat 12 ani de reforma a sistemului de protectie a copilului din Romania; implineste 47 de institutii de tip vechi inchise, 4.873 de copii salvati de la institutionalizare, 5.825 de copii ramasi in familie datorita programelor de preventie.

Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea