Social

#alimente Craciun #cheltuieli Craciun #masa de craciun #craciun

Cat ne costa masa de Craciun anul acesta

In saptamana de dinaintea Craciunului, europenii cheltuie, in medie, 192 de euro pe alimente, cu aproape 70% mai mult decat in saptamanile obisnuite. Cheltuielile in plus nu sunt o supriza, Craciunul fiind unul dintre cele mai festive momente ale anului, insa aproape trei sferturi dintre europeni (70%) au dificultati in momentul in care trebuie sa depoziteze toate alimentele cumparate, potrivit unui studiu recent.

 

In timpul sarbatorilor de Craciun, numarul mediu de persoane pentru care europenii gatesc creste de la patru la sapte persoane. Peste jumatate (52%) dintre europeni au declarat ca acesta este motivul pentru care cumpara mai multe alimente. Totusi, peste doua treimi dintre respondenti (69%) au spus ca le cresc cheltuielile doar pentru ca ziua de Craciun este cu totul speciala.

Din cauza lipsei de spatiu din frigider si din dulapioarele din bucatarie, europenii recurg la metode alternative de depozitare, arata studiul realizat de echipa de dezvoltare a frigiderului Samsung Food Showcase.

Iata cinci locuri de depozitare a alimentelor pentru Craciu cand frigiderul este plin:

  • Afara, in frig – 38%
  • Pe blatul si masa din bucatarie – 16%
  • Prin casa – 11%
  • In bucatarie, in cutii – 10%
  • In cuptor – 5%

Si romanii fac cumparaturi excesive in perioada Sarbatorilor, de altfel, in aceasta perioada, creste interesul cumparatorilor romani fata de frigidere mari.

Sarbatorile de iarna reprezinta sezonul preferat de utilizatori pentru achizitionarea unui frigider, cele mari fiind si cele mai cautate. Astfel, aproximativ 40% din vanzarile anuale de frigidere Side by Side sunt realizate in trimestul 4 al anului.

Sursa foto: imagesource.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea