Social

#anvelop iarna #alegere anvelope #anvelope

Cat de importante sunt anvelopele de iarna si ce sa alegi: variante ieftine sau premium?

Sezonul rece a luat startul deja cu temperaturi din ce in ce mai scazute si cu precipitatii periodice in numeroase parti ale tarii. De acum, te poti astepta ca ninsorile sa inceapa in orice clipa si de aceea ar trebui sa iti iei toate masurile de siguranta pentru drumurile pe care le parcurgi cu masina. Iar anvelopele de iarna, ieftine sau premium, fac parte din ecuatie.

Nici macar nu ar trebui sa iei in calcul amenzile usturatoare pe care le aplica cei de la Politia Rutiera, ci sa te gandesti strict la siguranta ta si a celorlalti pasageri din autoturismul pe care il conduci.

De ce este important sa-ti echipezi masina corespunzator

Contrar zvonurilor privind o data fixa din care este obligatorie echiparea cu anvelope de iarna, singurii factori care conditioneaza dotarea autoturismelor pentru sezonul rece sunt temperatura scazuta si starea carosabilului.

Specialistii sustin ca, la temperaturi mai scazute de 7 grade Celsius, anvelopele de iarna au aderenta mai buna pe sosea decat cele de vara, chiar daca pe carosabil nu exista polei sau zapada. Cat despre obligativitatea de a-ti echipa autoturismul corespunzator in conditiile in care asfaltul nu este curat si uscat, nerespectarea acesteia reprezinta contraventie si este sanctionata cu amenzi cuprinse intre 720 si 1600 de lei sau chiar prin confiscarea certificatului de inmatriculare al vehiculului.

Astfel, Politia Rutiera se asigura de faptul ca soferii circula in siguranta pe drumurile patriei si ca riscurile de accidente raman scazute, in ciuda conditiilor meteorologice nefavorabile. Mai mult decat atat, companiile de asigurari insista la randul lor asupra importantei echiparii corespunzatoare a masinilor in timpul iernii, prin refuzul de a-i despagubi pe soferii iresponsabili in acest sens in cazul in care sunt implicati intr-un accident.

Sanatatea este cel mai important lucru pe care il ai si sta doar in mainile tale sa iti iei toate masurile de precautie pentru a pastra integritatea ta si a persoanelor pe care le transporti alaturi de tine. Trebuie sa fii un sofer responsabil si sa respecti cu strictete regulile de circulatie si normele speciale pentru sezonul rece, pentru ca tu si familia ta sa fiti in siguranta indiferent de starea vremii si a carosabilului. Premium Anvelope iti pune la dispozitie o gama variata de anvelope pentru iarna din care poti alege produsele care ti se potrivesc in functie de nevoile si de posibilitatile tale.

Anvelope de iarna ieftine sau premium? Aceasta este intrebarea!

Atunci cand temperaturile scazute si starea asfaltului impun dotarea autoturismelor cu anvelope de iarna, soferii au de infruntat o adevarata dilema: ar trebui sa opteze pentru anvelope de iarna ieftine sau pentru unele premium?

Bineinteles, nu exista un singur raspuns corect la aceasta intrebare, care poate fi valabil pentru toata lumea. Asa cum sugereaza si denumirea, anvelopele premium au o aderenta mai buna pe carosabil, insa sunt considerabil mai costisitoare decat cele obisnuite. Daca vrei sa iti dai seama care este varianta potrivita pentru tine, trebuie doar sa iti pui cateva intrebari inainte de a lua aceasta decizie:

1. Care este bugetul pe care il poti aloca pentru achizitionarea anvelopelor de iarna?
2. In ce masura vei circula in afara orasului sau pe drumuri periculoase precum cele de munte?
3. Esti dispus sa faci o investitie pe termen lung (2-3 ani) sau ai nevoie de niste anvelope ieftine pe care sa le folosesti pentru o perioada mai scurta de timp?

Sursa foto: torom.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea