Social

#turisti straini #statistici ins #cheltuieli #romania #turisti

Cat au cheltuit turistii straini, in Romania, in 2016

Turistii straini care au vizitat Romania, au cheltuit in medie 2.397 lei/persoana in 2016. Principalul motiv pentru care acestia au optat pentru un sejur in Romania a fost in scop de afaceri, potrivit unui studiu al Institutului National de Statistica (INS).

 

Numarul de turisti cazati in structurile de cazare turistica colective a fost de peste 2,469 milioane, iar cheltuielile acestora s-au ridicat in total la 5,922 miliarde lei.

Potrivit datelor publicate vineri de INS, principalul motiv al sejurului petrecut de turistii nerezidenti in Romania in anul 2016 a fost reprezentat de afaceri, participare la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (57,6% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand 58,5% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenti in Romania a fost reprezentat de calatoriile in scop particular (42,4% din numarul total de turisti nerezidenti), dintre acestea evidentiindu-se calatoriile pentru vacante (61,4%), in rest turistii calatorind in Romania pentru cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratamente medicale, religie, etc.

Cel mai mult, turistii au cheltuit pentru cazare (52,7%), fiind preferata cazarea cu mic dejun inclus (92,3%). Restul cheltuielilor au fost in restaurante si baruri au fost de 17%, cumparaturi 11,7% (din care 35,6% pentru cadouri si suveniruri).

Din totalul nerezidentilor sositi in Romania, 51,7% si-au organizat sejurul prin agentii de turism, iar 30,5% si-au organizat singuri sejurul.

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea