Social

#programatori #rezultate bac #zitec #bac

Cat ar fi luat azi la Bac programatorii dintr-o firma de top

O firma din domeniul IT le-a facut o surpriza programatorilor: i-a pus sa dea din nou examenul de bacalaureat. Practic, acestia au incercat sa vada cate din informatiile insusite in liceu mai sunt relevante azi, pe piata muncii. 

Conducerea firmei a preluat subiectele de pe site-ul Ministerului Educației, iar cei ce au fost supusi testului au respectat rigorile Bac-ului. Fara telefoane in sala de examen, fara colaborari.

Cei care-au participat la experiment au lucrat la proiecte pentru Agenția Spațială Europeană și pentru companii importante din străinătate, dar notele obținute dacă ar fi dat Bac-ul din nou au fost între 5 şi 8:50.

Cele mai mari note le-ar fi luat programatorii tineri, care inca isi amintesc materia de liceu. Cei care au experimentat programe diferite se vad acum pusi in situatia de a lua nota mica. „Nu ştiu dacă aş fi luat un 5. Şi nu ştiu cât contează experienţa respectivă, pentru că subiecte nu văd să aibă aplicabilitate în job-ul meu zilnic”, a spus Vlad Ștefănescu, programator.

Pe de alta parte, managerii considera ca materia predata la liceu este depasita.  „E un domeniu foarte dinamic şi să vedem acum Pascal, în 2017, că încă sunt subiecte în Pascal, arată că e o problemă undeva”, a explicat pentru Digi24 Mihai Murgan, engineering manager.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea