Social

Castanele comestibile combat anemia

Cei
care vor sa intampine vigurosi sezonul rece trebuie sa includa in dieta lor castanele comestibile. Ele se incadreaza in categoria fructelor foarte nutritive, energizante si remineralizante. Valoarea in kcal este de 220 la 100 g castane si se datoreaza compozitiei lor bogate in glucide cu absorbtie lenta, putine proteine, saruri de potasiu in cantitati semnificative, calciu, magneziu, fier, mangan, tanini si vitaminele B1, B2 si C in cantitati apreciabile. Nutritionistii au remarcat efectul tonic al acestor fructe in diverse afectiuni cardiovasculare , renale sau astenii. Castanele se consuma coapte, fierte sau prajite, combinate cu unele legume, de preferinta cartofi si varza. Reteta saptamanii Castane cu varza calita (cu efecte benefice mai ales in cazul persoanelor care depun mari eforturi fizice si pentru sportivii de performanta) Ingrediente: 300 gr castane mici (pentru ca sunt mai bune calitativ), o varza calita, 5 cepe, 5 ardei grasi , 50 ml ulei de masline. Preparare: Castanele se prajesc, la foc mic, intr-o tigaie. Cand sunt gata, se cojesc si le punem intr-o cratita in care am preparat, intre timp, o varza calita, amestecata cu ardei gras. Vom pune un strat de ceapa pe fundul cratitei, apoi varza calita cu ardei si deasupra castanele. Cratita va sta in cuptor timp de 25 de minute, la foc mic. Mancarea se poate asezona cu ardei iute sau iaurt. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  •   2007-09-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii