Social

#cancer Casa Verde #materiale Casa Verde #casa verde plus #programul casa verde #casa verde

Casa verde, cu materiale cancerigene! Avertismentul specialistilor

Programul Casa Verde, prin care romanii pot beneficia de pana la 40.000 de lei pentru construirea de locuințe noi sau renovarea cu materiale ecologice, naste controverse! Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania arentioneaza ca pentru Casa Verde si Casa Verde Plus sunt folosite materiale care, atunci cand sunt puse in termosistem, devin extrem de periculoase pentru sanatate.

Doua exemple sunt vata minerala bazaltica si lana. Potrivit acestora si praful de fibre din componenta vatei este foarte toxic, poate patrunde in plamani, provocand grave afectiuni respiratorii (pneumonie chimica cu hemoragie si edem pulmonar, iritatie oculara, nazala si alte boli respiratorii prin hipersensibilizare.). Totodata, adezivul utilizat pentru lipirea fibrelor contine formaldehida, un cunoscut cancerigen.

“Ne surprinde decizia Ministerului Mediului de a include in acest program materiale care, atunci cand sunt puse in termosistem, devin extrem de periculoase pentru sanatate. Doua exemple concludente sunt vata minerala bazaltica si lana. Pentru prima dintre acestea stim ca exista studii, iar specialistii au avertizat in nenumarate randuri, ca produce daune omului si mediului. Vorbim despre o toxicitate extrem de ridicata si despre praful de fibre din componenta vatei, ce poate patrunde in plamani si ramane retinut in interiorul lor, provocand grave afectiuni respiratorii. Totodata, adezivul utilizat pentru lipirea fibrelor contine formaldehida, un cunoscut cancerigen. Tocmai de aceea, chiar producatorii recomanda un echipament special pentru cei care pun in opera o lucrare cu vata minerala, astfel incat sa se evite inhalarea fibrelor”, a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Sursa foto: argumentpress.ro


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea