Social

#cartele romanesti teroristi #atentat Bruxelles #atentate paris #cartele prepay #terorism

Cartele prepay romanesti, folosite in Siria si Irak. Ce anunta SRI

Dupa ce premierul Dacian Ciolos a declarat ca, in pregatirea unor atentate teroriste in Uniunea Europeana, au fost folosite cartelele prepay romanesti, Serviciul Roman de Informatii a luat atitudine.
 
Serviciul Roman de Informatii confirma ca in mai multe zone de conflict sunt folosite cartele prepaid romanesti. Cu toate acestea, ofiterii SRI au precizat ca nu pot confirma daca exista vreo legatura intre cartelele romanesti si atentatele de la Paris si Bruxelles. SRI sustine ca aceste cartele telefonice pot fi folosite si de membrii unor organizatii teroriste.
 
"Potrivit informatiilor pe care le detinem, inclusiv din cooperare cu alte structuri din SNPCT si parteneri externi, cartele nenominale ale operatorilor romani de telefonie mobila sunt folosite in areale de conflict, inclusiv Siria si Irak. Intrucat identitatea persoanelor care le utilizeaza nu poate fi stabilita, exista posibilitatea ca aceste cartele sa fie utilizate de cetateni romani rezidenti in Siria (sau alte zone de conflict), dar si de persoane avand conexiune cu entitati teroriste" a fost raspunsul SRI, pentru Digi24, la o solicitare facuta dupa declaratia premierului Dacian Ciolos.
 
"Ei se plang (autoritatile responsabile - n.r.)... stiti discutia veche apropo de cartelele prepay. De exemplu, inteleg ca Romania e una din putinele tari din Uniunea Europeana care vinde inca cartele prepay fara un control de identitate. Inteleg chiar ca au fost folosite in ultima perioada cartele prepay din Romania in pregatirea unor atentate in alta parte, in Uniunea Europeana, tocmai pentru ca exista aceasta flexibilitate in Romania", a spus Ciolos, la Pro TV
 Luni, ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, a declarat ca achizitionarea anonima a cartelelor telefonice preplatite in Romania este o vulnerabilitate la care trebuie gasita o solutie legislativa, iar Guvernul lucreaza in prezent la o astfel de solutie, a declarat premierul Romaniei duminica , in cadrul unei emisiuni de la Pro TV.
Premierul Dacian Ciolos a subliniat, duminica, necesitatea unui control mai bun al vanzarii cartelelor prepay, adaugand ca in perioada urmatoare ministrul Justitiei si cel al Internelor vor aduce in atentia Executivului "aceste elemente".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea