Social

#card de sanatate #organe #donatie

Cardul de sanatate devine si card de donator organe?

Cardul national de sanatate ar putea include si informatii legate de acordul dat in timpul vietii pentru prelevarea de organe, tesuturi si celule dupa deces.

Senatorii din Comisia pentru Drepturile Omului au facut propunerea, atunci cand au avizat o lege de reforma in domeniul sanatatii, potrivit Antena3.ro.

Romanii ar putea hotari la primirea cardului de sanatate statutul de donator de organe. In cazul unei morti accidentale, acestea ar putea fi folosite de medici pentru a salva alte vieti .

Cardul national de sanatate va cuprinde informatii referitoare la numele, prenumele si codul numeric personal al asiguratului si codul unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Informatiile legate de istoricul medical al pacientului vor fi deasemenea prezente pe card, dar vor putea fi accesate doar de medicii care trateaza detinatorul cardului.

Tu ai accepta sa donezi organe dupa moarte?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea