Social

#card de sanatate #organe #donatie

Cardul de sanatate devine si card de donator organe?

Cardul national de sanatate ar putea include si informatii legate de acordul dat in timpul vietii pentru prelevarea de organe, tesuturi si celule dupa deces.

Senatorii din Comisia pentru Drepturile Omului au facut propunerea, atunci cand au avizat o lege de reforma in domeniul sanatatii, potrivit Antena3.ro.

Romanii ar putea hotari la primirea cardului de sanatate statutul de donator de organe. In cazul unei morti accidentale, acestea ar putea fi folosite de medici pentru a salva alte vieti .

Cardul national de sanatate va cuprinde informatii referitoare la numele, prenumele si codul numeric personal al asiguratului si codul unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Informatiile legate de istoricul medical al pacientului vor fi deasemenea prezente pe card, dar vor putea fi accesate doar de medicii care trateaza detinatorul cardului.

Tu ai accepta sa donezi organe dupa moarte?
  •   2011-03-04
  •  

Articol scris de

F. Laurentiu

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.