Social

Capsune contra cancerului

Dato
rita bogatiei de antioxidanti, capsunele ne feresc de boli cardiovasculare , cancere sau probleme care apar din cauza batranetii. Asta ca sa nu mai vorbim de deliciile provocate de unele dintre cele mai rafinate deserturi care se realizeaza din ele.Polifenolii si flavonoidele sunt armele cu care capsunele lupta cu unele dintre cele mai grave boli, ajutand organismul sa-si mobilizeze resursele interioare de aparare. CONTINUT Capsunele reprezinta o excelenta sursa de vitamina C. O portie de 125 g (7 capsune mari) furnizeaza mai mult de jumatate din nevoile zilnice de vitamina C ale organismului. In afara de rolul antioxidant, vitamina C contribuie la sanatatea oaselor , dintilor si gingiilor. In plus, mareste absorbtia fierului din cruditati, ne fereste de infectii si accelereaza cicatrizarea ranilor. Un alt element care se gaseste in capsune este manganul, rar intalnit in alte fructe. O portie de fructe asigura 20% din necesarul zilnic. Manganul, alaturi de cateva enzime, faciliteaza doisprezece procese metabolice din organism si ne apara de radicalii liberi care ne distrug celulele. Si in curele de slabire capsunele va ajuta, deoarece o portie nu contine decat 28 de calorii. BENEFICII Cercetatorii au demonstrat ca femeilor in varsta care au mancat jumatate de kilogram de capsune li s-a marit semnificativ concentratia de antioxidanti din sange si urina. Cum aceasta capacitate antioxidanta lupta cu substantele care determina inmultirea haotica a celulelor maligne din cancer, iata motivul pentru care in perioada in care se gasesc pe piata, aceste fructe nu ar trebui sa ne lipseasca din meniul zilnic. Studii efectuate pe soareci au aratat ca, fapt interesant, capsunele deshidratate sunt inca si mai eficace contra cancerului de san, de creier sau de esofag decat cele proaspete. Un alt compus, antocianina, opreste dezvoltarea celulelor bolnave din cancerul de colon. BOLI DE INIMA Flavonoidele, responsabile de culoarea rosie a fructelor, diminueaza riscul de ateroscleroza, una dintre cauzele aparitiei bolilor cardiovasculare. S-a demonstrat in laborator reducerea cu 50 % a colesterolului rau (LDL), care ne astupa arterele, dupa un consum regulat de capsune, timp de doi ani. In plus, ele ne protejeaza de distrugerea celulelor creierului mult mai bine decat portocalele sau bananele, de exemplu. Datorita efectului antiinflamator , varstnicii sunt feriti de pierderea memoriei, instalarea maladiei Alzheimer sau reducerea posibilitatii de miscare.
  •   2007-07-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii